Bekervoetbal en competitievoetbal

Naast het wedden op nationale competities, zoals de Belgische Jupiler Pro League waar hier vooral de nadruk op zal komen te liggen, is het natuurlijk ook mogelijk om weddenschappen af te sluiten op bekerduels. Dit vergt een enigszins andere aanpak omdat bekervoetbal vaak niet volgens de “gewone wetten van het voetbal” verlopen. Er zijn natuurlijk elk jaar de zogenaamde cupfighters: teams die het in de competitie niet vreselijk goed doen maar zodra het om de nationale beker gaat ineens boven hun kunnen presteren en regelmatig grote teams uit het toernooi stoten.

Verschillen bij bekervoetbal

Ook het voetbal zelf is vanwege het knock-out systeem vaak onvoorspelbaarder dan in de competitie. Waar een nederlaag in een regulier competitieduel nog te overzien kan zijn, is dit in een bekerwedstrijd vaak gelijk fataal. Dit kan zorgen voor plotselinge veranderingen van speelstijl tijdens de wedstrijd, en dus een geheel andere wedstrijd. Deze factoren spelen allemaal mee en daar dien je dus rekening mee te houden voor een weddenschap aan te gaan. Een team dat in de 80e minuut op het punt staat te verliezen in de beslissende wedstrijd zal veel aanvallender gaan spelen en kan dus behalve zelf te scoren ook gemakkelijker een tegendoelpunt krijgen. Een ander fenomeen dat we alleen bij knock-outwedstrijden tegenkomen zijn penalty-series. Uiteraard kan hier ook op gewed worden.Opzet en belang van bekertoernooien

Waar ook rekening mee dient te worden gehouden is de opzet van het nationale bekertoernooi per land, en hoe serieus dat bekertoernooi wordt genomen. De FA cup in Engeland is toch een tikkeltje prestigieuzer dan de Copa del Rey in Spanje. Het kan dus zijn dat coaches van de grote teams in Spanje besluiten om belangrijke spelers juist tijdens bekerduels rust te geven om deze te sparen voor de competitie, terwijl dat in Engeland bij dit soort wedstrijden minder snel het geval zal zijn. Ook is het handig om te weten of het in de knock-outfase over één wedstrijd gaat of een heen- en een terugwedstrijd, zoals in Spanje.

Het laatste nieuws altijd volgen mbt Belgisch Voetbal? Kijk eens bij Voetbalflitsen.be!

Het laatste voetbalnieuws en Gratis voetbalgames