Club Brugge

Geschiedenis van CLub Brugge

Club Brugge is naast rivaal Cercle Brugge een van de twee professionele voetbalclubs uit de Belgische stad Brugge. De club werd in 1891 opgericht. Blauw-Zwart, zoals de bijnaam van de club luidt, is in België de op een na succesvolste ploeg aller tijden, alleen de grote concurrent Anderlecht behaalde meer landstitels. Club werd 13 keer landskampioen en behaalde ook op Europees niveau een aantal noemenswaardige successen. De meest succesvolle periodes van Club vonden plaats in de jaren 70, toen maar liefst 3 keer op rij de titel werd binnengehaald, en eind jaren 90 begin jaren 00, toen er in een tijdsbestek van 10 jaar 4 titels en 6 tweede plaatsen werden bereikt. Club Brugge is wel recordhouder wat betreft het aantal Belgische bekers: maar liefst 11 stuks.

Club Brugge in Europa

Het grootste succes op Europees gebied vond plaats in 1978, toen de finale van de toenmalige Europacup I werd gehaald. Daarin werd echter verloren van Liverpool, dat destijds dé club in Europa was. Twee jaar eerder slaagde Club er ook in om de finale van de UEFA Cup te halen, maar ook in die wedstrijd moest de ploeg zijn meerdere erkennen in Liverpool. In de afgelopen decennia heeft de ploeg nauwelijks een rol van betekenis kunnen spelen op de Europese velden. Alleen in het seizoen 2014/2015 werd er weer eens een kwartfinale behaald. In de Europa League kwam de ploeg de groepsfase door en bleek Club Brugge achtereenvolgens te sterk voor Aalborg BK en Besiktas. De daaropvolgende kwartfinale tegen de latere verliezend finalist Dnipro Dnipropetrovsk ging echter verloren.

Stadion

Club Brugge werkt zijn thuiswedstrijden af in het Jan Breydelstadion, dat plaats biedt aan 29.042 toeschouwers.

Wedden – Pronostiek Club Brugge

Club Brugge zal er alles aan doen om weer kampioen te worden. Ondanks het feit dat de ploeg in 2014/2015 als eerste eindigde na de reguliere competitie, moest de club zijn meerdere erkennen in AA Gent na de play-offs. Het is duidelijk dat Club erop is gebrand om nu wel die titel binnen te slepen, en is dan ook zeker een topfavoriet. Wedden op eindelijk weer eens een titel voor Club is afgaande op de pronostiek dus een zeer valide optie.