Hoeveel geld zet ik in bij welke odds?

Om succesvol te kunnen wedden is het belangrijk om op slimme wijze met je budget om te gaan. Hoeveel geld zet je in bij welke noteringen en op welke wedstrijd?

Hoe meer geld er is te verdienen, hoe groter het risico

Het spreekt voor zich dat je altijd meer geld inzet bij meer zekerheden. Een thuiswedstrijd van Real Madrid tegen een promovendus in de Spaanse La Liga biedt natuurlijk erg aantrekkelijke odds voor het inzetten op winst van de uitploeg. Stel dat deze odds op 8,50 staan, dan betekent dat dat de bookies eigenlijk zeggen dat de promovendus zo’n 11 % kans heeft om de wedstrijd daadwerkelijk te winnen. Het blijft voetbal, en is dus natuurlijk nooit op zo’n wijze te voorspellen omdat er zoveel factoren van invloed kunnen zijn op het resultaat. Mocht je echter tóch om de een of andere reden geloven dat er een verrassing in de maak is en dat de uitploeg gaat stunten, kan je inderdaad besluiten geld in te zetten.Verdeel je budget en stel een maximum in per weddenschap

Voordat je zulke weddenschappen aangaat is het slim om vooraf je budget te bekijken en dit naar bepaalde maatstaven in te delen. Stel je hebt 250 euro om te wedden, beslis dan over het maximale bedrag dat je per weddenschap in wilt gaan zetten. Ervan uitgaande dat je niet al je geld in 3 weddenschappen wilt kunnen verspelen zou dit bijvoorbeeld 25 euro maximaal per weddenschap kunnen zijn. Bij het eerder genoemde voorbeeld van de wedstrijd van Real Madrid zou het dan begrijpelijk zijn als je een groot deel van dat bedrag op winst van de thuisploeg inzet, 20 tot 25 euro. Denk je zeker te weten dat de thuisploeg gaat stunten, zet dan een veel kleiner gedeelte (bijv. een bedrag rond de 3 euro) van die 25 euro in, puur omdat het volgens de bookmakers ook echt een heel stuk onwaarschijnlijker is, en dus de kans groter is dat je je geld achteraf kwijt bent. Tussen die twee uitersten heb je natuurlijk nog vele andere odds bij meer gelijkwaardige tegenstanders en daar zou je inzet dan ook van moeten afhangen.