KRC Genk

Geschiedenis van KRC Genk

KRC Genk is in 1988 ontstaan uit twee andere clubs, namelijk Thor Waterschei en KFC Winterslag. Sinds de fusie van die twee clubs behoort KRC Genk tot de vijf grootste clubs van België, zowel qua budget als qua supportersaantallen. Kort na de fusie degradeerde de club echter gelijk naar de Tweede Klasse, maar het seizoen erop werd er alweer promotie bewerkstelligd. Later degradeerde de club nogmaals, in de jaren 90, maar sinds 1996 speelt KRC Genk onafgebroken in de Eerste Klasse.

Ondanks de relatief korte geschiedenis van KRC Genk heeft de club wel drie landstitels weten te behalen. De laatste keer dat ze tot de beste van België werden gekroond was in het seizoen 2010/2011. Ook de Beker van België werd maar liefst 4 keer gewonnen, voor het laatst in 2013.

KRC Genk in Europa

Dankzij de kampioenschappen mocht KRC Genk een aantal keer uitkomen in de Champions League, maar dat werd geen onverdeeld succes: de ploeg reikte nooit verder dan de groepsfase. Ook in de UEFA Cup, nu de Europa League, konden geen potten worden gebroken. In de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 kwam Genk uit in de Europa League, waarin het tot de 1/16 finales reikte.

Stadion

Het stadion van KRC Genk is een van de grotere stadions van België, de Cristal Arena, waar bijna 25.000 voetballiefhebbers terecht kunnen.

Wedden – Pronostiek KRC Genk

Het is gezien de resultaten van KRC Genk lastig in te schatten wat de ploeg zal gaan doen in de competitie. Er zijn niet al te lang geleden jaren geweest waarin Genk overduidelijk deel uitmaakte van de top van België, en zelfs een keer kampioen werd, maar er zijn ook seizoenen dat het in de grijze middenmoot eindigde. De laatste jaren lijkt KRC Genk een stabiele subtopper te zijn geworden en de pronostiek is dan ook dat deelname aan de play-off I waarschijnlijk een van de meest realistische doelen van de club is, en dat lijkt ook de beste keuzen om op te wedden.