KSC Lokeren

Geschiedenis van KSC Lokeren

KSC Lokeren Oost-Vlaanderen werd opgericht in het jaar 1923 onder de naam Racing Club Lokeren. 8 Jaar eerder was Football Club Racing Lokeren al opgericht, maar deze club ging al snel ten onder vanwege financiële beslommeringen. In het jaar 1973 promoveerde Lokeren voor het eerst in de geschiedenis naar de Belgische Eerste Klasse, en behalve 3 seizoenen op het tweede plan, in de jaren 90, is de club er altijd in geslaagd om zich op het hoogste niveau te handhaven.

Resultaten van KSC Lokeren in België en Europa

De beste prestaties op nationaal niveau waren de tweede plek in de Eerste Klasse in het seizoen 1980/1981, en de beker van België werd niet zo lang geleden twee keer veroverd: in 2012 en in 2014. De laatste jaren lijkt Lokeren een stabiele subtopper te zijn geworden, met een aantal 4e en 5e plaatsen. De meest succesvolle periode van de tricolores dateert echter uit eind jaren 70 en begin jaren 80, toen de ploeg dankzij goede resultaten in de nationale competitie ook Europa in mocht. KSC Lokeren kwam vijf keer uit in de UEFA Cup, met als beste resultaat een kwartfinale in het seizoen 1980/1981. In die kwartfinale werd echter verloren van het Nederlandse AZ ’67. Een jaar later werden de achtste finales nog eens bereikt, maar toen bleek 1. FC Kaiserslautern een maatje te groot.

Stadion

De tricolores werken hun thuiswedstrijden tegenwoordig af in het Daknamstadion dat plaats biedt aan 12.000 toeschouwers.

Wedden – Pronostiek voor KSC Lokeren

Lokeren is de laatste jaren een degelijke subtopper in de Eerste Klasse. De ploeg speelt al vele jaren op het hoogste niveau, en sinds 2010 is de club steevast bij de bovenste acht teams geëindigd. Het doel van Lokeren zal dan ook zijn om de play-off I te bereiken en te hopen op Europees voetbal. Wedden op een plek op de ranglijst tussen de 4e en de 9e plaats zal de veiligste gok zijn gezien de pronostiek.