KV Kortrijk

Geschiedenis van KV Kortrijk

KV Kortrijk werd als voetbalclub opgericht in het jaar 1901, toen nog onder de naam Sporting Club Kortrijk. In 1971 fuseerde de club na degradatie met Stade Kortrijk en zo ontstond het huidige KV Kortrijk. Kortrijk kent een geschiedenis met vele degradaties en promoties. In de jaren 70, ten tijde van de fusie, degradeerde de club zelfs naar het 4e niveau in België. Na de fusie werd de weg naar boven ingeslagen en klom de club in 6 jaar terug naar de Eerste Klasse. Dat ging lange tijd goed, afgezien van de degradatie in het jaar 1980, maar begin jaren 90 ging het opnieuw mis en speelde de club jarenlang in de Tweede Klasse, en nog later zelfs in de Derde Klasse.

Recente resultaten van KV Kortrijk

Inmiddels is KV Kortrijk terug op het allerhoogste niveau en gaat het de club voor de wind. In het seizoen 2014/2015 werd de beste prestatie uit de clubgeschiedenis gehaald, met een 5e plaats in de reguliere competitie. In de nationale beker werd in 2012 bijna de eerste prijs op het hoogste niveau gewonnen, maar uiteindelijk werd er in de finale met 1-0 verloren van KSC Lokeren.

Stadion

De thuishaven van Kortrijk is het Guldensporenstadion dat plaats biedt aan 9.399 personen.

Wedden – Pronostiek KV Kortrijk

KV Kortrijk is langzaam opgeklommen tot een gedegen subtopper in de Belgische competitie. Het doel zal waarschijnlijk zijn om de play-off I te bereiken tijdens de reguliere competitie. De club speelt nog niet heel lang op het hoogste niveau in België, maar duidelijk is dat het steeds beter gaat en dat de club wellicht een keer voor verrassingen kan gaan zorgen. Wedden op een kampioenschap zal iets te optimistisch zijn, maar een iets betere positie op de ranglijst behoort gezien de pronostiek tot de mogelijkheden.