KV Mechelen

Geschiedenis van KV Mechelen

KV Mechelen werd in het jaar 1904 als voetbalclub opgericht. Mechelen kende vooral in de jaren 80 grote successen, zowel op nationaal als internationaal niveau, maar begin deze eeuw ging het wegens financiële problemen ernstig mis, en degradeerde club verscheidene keren, tot de Derde Klasse. Inmiddels speelt KV Mechelen sinds 2007 weer op het hoogste niveau. KV Mechelen werd vier keer in de geschiedenis landskampioen, waarvan de laatste keer in het seizoen 1988/1989 was. De andere drie titels werden allemaal in de jaren 40 gevierd. In de succesvolle jaren 80 werd de beker van België werd ook een keer gewonnen: in het jaar 1987.

KV Mechelen in Europa

Op Europees gebied waren de jaren 80 ook erg succesvol. De Europese Cup voor Bekerwinnaars werd in het jaar 1988 gewonnen, en de daaropvolgende Europese Supercup viel ook ten deel aan de Kakkers. KV Mechelen is met de Europese Cup voor Bekerwinnaars, die tegen Ajax in de finale werd gewonnen, de laatste Belgische club die een Europese trofee won.

Stadion

KV Mechelen speelt zijn thuiswedstrijden in het AFAS-stadion Achter de Kazerne, dat plaats biedt aan 13.213 toeschouwers. Er zijn momenteel plannen om het stadion flink uit te breiden naar een capaciteit van ruim 18.000 toeschouwers.

Wedden – Pronostiek KV Mechelen

KV Mechelen is een typische middenmoter in België. De ploeg komt over het algemeen nooit in de gevarenzone, maar de play-off I lijkt ook te hoog gegrepen. De afgelopen 6 jaar werd er steevast deelgenomen aan de play-off II. De successeizoenen die de club kende aan het eind van de jaren 80 lijken ver weg en het hoogst haalbare lijkt voorlopig een plek in de subtop te zijn. Het wedden op Mechelen lijkt gezien de laatste jaren simpel: een plek in de play-off II zal de kleinste winstmarge met zich meebrengen maar tegelijkertijd het minste risico.