KV Oostende

Geschiedenis van KV Oostende

KV Oostende is het resultaat van een fusie tussen de twee clubs die Oostende eerder kende: VG Oostende, dat al in 1904 werd opgericht, en AS Oostende, dat in 1911 het licht zag. In 1981 werd besloten om de twee clubs samen te voegen, en zo ontstond het huidige KV Oostende. Beide ploegen die voor de fusie bestonden bereikten nooit de Eerste Klasse van het Belgisch voetbal.

De eerste tien jaar speelde de fusieclub op het derde niveau in België, maar in 1992 werd de ploeg kampioen en promoveerde naar de Tweede Klasse. Er werd gelijk weer gepromoveerd en KV Oostende speelde 2 jaar in de Eerste Klasse. Het debuutseizoen op het hoogste niveau was ook gelijk het meest succesvolle seizoen in de geschiedenis van KV Oostende, er werd in dat seizoen (1993/1994) een verdienstelijke 7e plaats behaald.
Daarna ging het weer mis vielen de kustboys terug tot de Derde Klasse. Sinds 2013/2014 is KV Oostende weer actief op het hoogste niveau, en er werd sindsdien op een 9e en 10e plek geëindigd.

Stadion

KV Oostende speelt zijn thuiswedstrijden in het Albertparkstadion, waar 8.000 voetballiefhebbers terecht kunnen.

Wedden – Pronostiek voor KV Oostende

KV Oostende is pas sinds enkele jaren weer te vinden in de Eerste Klasse van het Belgische voetbal maar heeft in die seizoenen wel een plek in de middenmoot kunnen veroveren. Het zal lastig zijn om hoger in te zetten voor de club uit Oostende, en in de eerste plaats zal handhaving het hoofddoel zijn. Deelname aan de play-off II lijkt een realistische prognose voor de club. Wat betreft het wedden op Oostende is dat ook de veiligste optie gezien de pronostiek: inzetten op een plek in de middenmoot.