KVC Westerlo

Geschiedenis van KVC Westerlo

In het jaar 1933 sloot Sportkring Westerlo zich aan bij de KBVB. Op datzelfde moment werd Westerlo Sport echter opgericht door een aantal spelers die de Sportkring Westerlo hadden verlaten, en ook deze club sloot zich aan de bij KBVB. In 1942 besloten beide clubs te fuseren tot Voetbalclub Westerlo.

Prijzenkast van KVC Westerlo

Op de erelijst van KVC Westerlo prijkt één Belgische bekertitel, en een aantal jaar geleden werd de finale weer bereikt, maar verloren. In 2001 won Westerlo hun enige prijs op het hoogste niveau in België door in de eindstrijd met 1-0 van KFC Lommelse SK te winnen. Het jaar erop mocht de club aantreden in de UEFA Cup, maar werden ze al in de eerste wedstrijd uitgeschakeld door het Duitse Hertha BSC.

KVC Westerlo speelt past sinds eind jaren 90 op het hoogste niveau in België. Veruit het grootste gedeelte van de geschiedenis van de club werd er uitgekomen in de Derde en Vierde Klasse. In het seizoen 1996/1997 werd er echter promotie bewerkstelligd, en in de jaren daarna slaagde Westerlo erin om zich 15 seizoenen op rij te handhaven, met enkele uitschieters naar boven, zoals 2 zesde plekken.

Stadion

De Kemphanen spelen hun thuiswedstrijden in ’t Kuipje, waar 8.035 toeschouwers terecht kunnen.

Wedden – Pronostiek KVC Westerlo

Westerlo is na een kort verblijf in de Tweede Klasse weer terug op het hoogste niveau, en zal daar willen blijven. Aan het begin van deze eeuw leek het er even op dat Westerlo zich als subtopper zou gaan manifesteren, maar na enkele sterke jaren werd er toch gedegradeerd. Terug in de Eerste Klasse eindigde de ploeg knap in de middenmoot en dat zullen ook de plekken zijn die de beleidsmakers van de club voorlopig voor ogen hebben. Wat betreft weddenschappen lijkt een plek in de middenmoot dus de beste optie. Er kan ondanks de pronostiek altijd een verrassing plaatsvinden, en in zo’n geval kan de wedder een groter bedrag opstrijken.