Manieren van wedden

Verschillende soorten weddenschappen

Het wedden op voetbalwedstrijden is in veel gevallen niet zo simpel als het op het eerste gezicht lijkt. Er komt veel meer bij kijken dan het eenvoudigweg voorspellen van de winnaar van een bepaalde wedstrijd. Je kunt voorspellingen over het hele seizoen doen, wie wordt er kampioen en wie degradeert er? Aan de andere kant kun je nog veel preciezere en dus mogelijk lucratievere voorspellingen doen. Hoeveel doelpunten vallen er? Wie scoort er? In welke minuten vallen de doelpunten? Wie ontvangt de eerste gele kaart van de wedstrijd en in welke minuut zal dat gebeuren? Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan op gewed worden. Zeker bij de bookmakers die over een live-wedden-optie beschikken, waardoor je tijdens de wedstrijd bepaalde voorspellingen kunt doen, omdat jij het gewoonweg voelt aankomen dat een bepaalde speler op het punt staat een grove overtreding te begaan of omdat de trainer de tactiek in de 70e minuut volledig omgooit.

Combineren van weddenschappen

Nog een optie is het combineren van bepaalde wedstrijden waardoor je ook een grotere winst kunt behalen. In zo’n geval dienen al je voorspellingen correct te zijn om geld uitgekeerd te krijgen, maar dit bedrag valt dan wel vele male hoger uit dan wanneer je op beide wedstrijden apart een bedrag inzet en ze goed voorspelt.

Fouten van bookmakers

Over het algemeen geldt uiteraard: hoe hoger het mogelijke prijzengeld, hoe onwaarschijnlijker dat de bookmaker verliest. Dat neemt echter niet weg dat bookmakers geen fouten kunnen maken. Ook de odds zijn gebaseerd op analyses van deskundigen, en wellicht ontgaat de bookies ook wel eens iets. Denk hierbij aan geblesseerde spelers, schorsingen of zelfs bepaalde weersomstandigheden die veranderen tijdens een wedstrijd. Alle factoren die invloed kunnen hebben op het verloop van een wedstrijd of competitie kunnen bepalend zijn voor jouw succes!

Kansberekening bij voetbalweddenschappen

Het blijft kansberekening en het is het verstandigst om het ook op die manier te beschouwen en niet simpelweg op jouw favoriete club te wedden omdat je hoopt dat er gewonnen zal worden. Deze kansberekening wordt kan je als volgt bekijken. Bij kansberekening gaat het om percentages. Stel dat bij een wedstrijd van Club Brugge – Anderlecht de odds voor winst van Club Brugge op 2,33 staan, dan wil dit zeggen dat de bookmakers de kans dat Club Brugge wint op 1 / 2,33 x 100 inschatten: 43 %. Stel dat Club Brugge de afgelopen wedstrijden erg in vorm is en er net een belangrijke speler terugkomt van een blessure die tegen Anderlecht weer mee kan doen, kan het zo zijn dat jij die kans een stuk hoger inschat en is het dus logischer om daarop te wedden.