Moeskroen-Peruwelz

Geschiedenis van Moeskroen-Peruwelz

Moeskroen-Peruwelz zag het licht in het jaar 1921, en een jaar later werd de club ook lid van de Belgische Voetbalbond. De club is een relatief nieuwe eend in de bijt in het nationale voetballandschap van België, aangezien er gedurende het grootste gedeelte van het bestaan op provinciaal niveau werd gespeeld. Pas in het seizoen 2003/2004 speelde Moeskroen-Peruwelz weer op nationaal niveau, in de Vierde Klasse. De club promoveerde snel naar de Derde Klasse, maar in het vierde seizoen ging het weer mis, en moest de club een stapje terug doen. Er werd gelijk weer gepromoveerd naar de Derde Klasse, en vanaf dat moment ging het erg snel: als promovendus slaagde Moeskroen-Peruwelz erin om gelijk kampioen te worden en door te stoten naar het tweede niveau in België.
Ook in de Tweede Klasse had de ploeg slechts twee seizoenen nodig om in het seizoen 2014/2015 te debuteren op het allerhoogste niveau in België. In het eerste seizoen in de Eerste Klasse werd er een 15e plek behaald.

Moeskroen-Peruwelz in de Eerste klasse?

Ondanks het feit dat dit lijfsbehoud zou betekenen, was het niet zeker of Moeskroen-Peruwelz het seizoen daarna ook op het hoogste niveau actief zou blijven. De licentiecommissie was van mening dat de club niet zou kunnen overleven wegens de financiële huishouding. Uiteindelijk werd in mei 2015 duidelijk dat de club toch een licentie kreeg toegekend.

Stadion

Het stadion waar de club zijn thuiswedstrijden afwerkt is Le Canonnier, en biedt plaats aan 10.571 toeschouwers.

Wedden – Pronostiek voor Moeskroen-Peruwelz

Moeskroen-Peruwelz is de grote onbekende in de Eerste Klasse. Na het eerste seizoen op het hoogste niveau was het nog maar de vraag of de club daar, ondanks de toereikende resultaten, ook zou blijven vanwege financiële beslommeringen. Moeskroen-Peruwelz zal als hoogste doel handhaving hebben en mag slechts hopen op een plek in de middenmoot. Gezien de nieuwigheid van de ploeg is het lastig een pronostiek op te stellen en kan wedden dus risico’s met zich meebrengen.