Oud-Heverlee Leuven

Geschiedenis van Oud-Heverlee Leuven

Oud-Heverlee Leuven is ontstaan uit het samengaan van verscheidene Leuvense clubs. In het jaar 1948 sloot Zwarte Duivels Oud-Heverlee zich aan bij de KBVB, en deze ploeg slaagde erin om in 50 jaar tijd van provinciaal voetbal op te klimmen tot de Derde Klasse. In 2002 werd er opnieuw gefuseerd, en vanaf dat moment bestond de club Oud-Heverlee Leuven.

Na de fusie ging het nog beter met de club en in 2011 werd de Tweede Klasse gewonnen en dus voor het eerst in de geschiedenis promotie bewerkstelligd naar het hoogste niveau in België. Na drie jaar in de Eerste Klasse moest er weer een stapje terug worden gezet, maar dat bleek maar voor 1 seizoen. In 2015/2016 speelt Oud-Heverlee Leuven weer in de Eerste Klasse. In een tijdsbestek van slechts 15 jaar slaagde de club er dus in om van de Vierde Klasse op te klimmen naar de Eerste Klasse.

Prijzenkast van Oud-Heverlee Leuven

De enige twee prijzen die in de prijzenkast van de club pronken zijn een kampioenschap in de Vierde en de Tweede Klasse. In de nationale beker werden nooit aansprekende resultaten geboekt.

Stadion

De thuiswedstrijden van de club worden in Den Dreef gespeeld, dat onderdak biedt aan 9.493 toeschouwers.

Wedden – Pronostiek Oud-Heverlee Leuven

De voetbalclub uit Leuven is zoals gezegd in zeer korte tijd opgeklommen vanuit de krochten van het Belgisch voetbal tot de Eerste Klasse. De vraag is tot hoeveel deze club in staat is en of het verstandig is om te wedden op een nieuwe verrassing de komende jaren. Het is duidelijk te zien dat de club steeds beter presteert, ondanks de degradatie naar de Tweede Klasse in 2014. Inmiddels is Oud-Heverlee Leuven weer terug op het hoogste niveau en kan de strijd voor lijfsbehoud weer van start gaan. De komende seizoenen lijkt de pronostiek dat dat ook het hoogst haalbare is voor de club, tenzij het sprookje voortduurt en de club er ook in slaagt om in de Eerste Klasse zulke spectaculaire vooruitgang te boeken.