RSC Anderlecht

Geschiedenis van RSC Anderlecht

De Brusselse club Anderlecht is nationaal en internationaal gezien de succesvolste club van België en werd opgericht in het jaar 1908. De nationale competitie werd maar liefst 33 keer veroverd en de club mag daarom 3 kampioenssterren op het shirt dragen (1 per 10 titels), ook de Belgische beker ging 9 keer naar Anderlecht. Alleen Brugge heeft meer bekeroverwinningen op het palmares staan. Sinds het jaar 1999 is RSC Anderlecht maar liefst 9 keer kampioen geworden, al is het lastig om één periode van de club als sterkste aan te wijzen: Anderlecht is al sinds halverwege de jaren 40 dé topclub bij uitstek van België.

RSC Anderlecht in Europa

Ook op Europees niveau is Anderlecht veruit de succesvolste ploeg geweest uit België. In totaal won Anderlecht 5 Europese prijzen, waarvan 2 Europese Supercups. Eind jaren zeventig werd de Europacup II twee keer veroverd (1976 en 1978), en een aantal jaar later viel ook de UEFA Cup de Paarswitten ten deel, toen in een finale over twee wedstrijden van Benfica werd gewonnen. Het grootste succes uit het belangrijkste Europese toernooi, de Europacup I, vond plaats in het jaar 1982, toen de halve finale werd bereikt. In die halve finale bleek Aston Villa echter te sterk. Later won de Engelse ploeg het toernooi ook.

Stadion

De thuisbasis van Paarswit is het Constant Vanden Stockstadion dat plaats biedt een 21.500 supporters.

Wedden – Pronostiek RSC Anderlecht

Het feit dat het al heel wat is dat Anderlecht twee keer op rij níet kampioen is geworden zegt al genoeg over hoe normaal successen voor de club zijn. Anderlecht zal er alles aan doen om weer de onbetwiste nummer 1 te worden en is zoals elk seizoen in de Belgische competitie een topfavoriet, om niet te zeggen de gedoodverfde titelkandidaat. De pronostiek laat zien dat het weer tijd is voor een titel voor Anderlecht, maar bij het wedden dient zeker rekening te worden gehouden met het gretige Club Brugge en het altijd sterke AA Gent.