Sint-Truidense VV

Geschiedenis van Sint-Truidense VV

Sint-Truidense werd opgericht in het jaar 1924 en werd toen nog de Sint-Truidensche Voetbalvereeniging genoemd. In hetzelfde jaar sloot de club zich aan bij de Belgische voetbalbond. In het jaar 1947 werd de oude spelling aangepast en vanaf dat moment ging de club door het leven als Sint-Truidense Voetbalvereniging.

De prijzenkast van de club beschikt niet over landstitels of nationale bekers. De grootste successen die werden geboekt zijn een tweede plek in de competitie in het seizoen 1965/1966 toen er achter Anderlecht werd geëindigd, en bekerfinale werd tot tweemaal toe bereikt: in het jaar 1971, en korter geleden, in 2003. De laatste finale werd verloren tegen RAA Louviéroise met 3-1.

Sint-Truidense kende twee lange periodes waarin lange tijd in de Eerste Klasse werd gespeeld. De eerste keer dat de Kanaries naar de Eerste Klasse promoveerde was in het jaar 1957, en vervolgens slaagde de ploeg erin zich 17 jaar lang te handhaven en zelfs een tweede plek te bereiken. Daarna werd er weer een tijd lang in de Tweede Klasse uitgekomen, maar vanaf halverwege de jaren 90 gaat het weer stukken beter.

Stadion

De thuiswedstrijden van Sint-Truidense VV worden afgewerkt in het stadion Stayen, dat plaats biedt aan 14.600 voetballiefhebbers.

Wedden – Pronostiek Sint-Truidense VV

Sint-Truidense is na een kort verblijf in de Tweede Klasse weer terug waar het gezien de geschiedenis thuishoort: de Eerste Klasse. Ondanks dat in al die jaren op het hoogste niveau het vrijwel altijd vechten tegen degradatie was, slaagde Sint-Truidense er bijna altijd in om die strijd ook daadwerkelijk te winnen. Een enkele keer was er een uitschieter naar boven, zoals de vierde plek in het jaar 2003, maar deze successen lijken incidenteel en de club zal zeker als promovendus moeten hopen op lijfsbehoud. Het veiligste is dus waarschijnlijk om te wedden op een lastig seizoen voor Sint-Truidense.