Sporting Charleroi

Sporting Charleroi

Geschiedenis van Sporting Charleroi

Sporting Charleroi is een voetbalclub uit de stad Charleroi. De club werd opgericht in het jaar 1904 als sportvereniging die zich vooral bezighield met de sporten voetbal en schermen. In 1907 kreeg de club de benodigde licentie om deel te kunnen nemen aan voetbalcompetities. Sporting Charleroi, ook wel Les Zèbres genoemd, werd nog nooit landskampioen van België, al was de club er dichtbij in het jaar 1969, toen een tweede plek het hoogst haalbare bleek. De Belgische beker werd ook nog nooit gewonnen, ondanks het tot twee maal toe bereiken van de finale, in 1978 en 1993. In het seizoen 2010/2011 was er spraken van een absoluut dieptepunt, doen de club degradeerde naar de tweede klasse. Er werd echter snel orde op zaken gesteld en in het daaropvolgende seizoen werd er alweer promotie bewerkstelligd.

Sporting Charleroi in Europa

Sporting Charleroi kwam verschillende keren in Europa uit, zowel in de Jaarbeursstedenbeker, de UEFA Cup en de Intertoto, maar de resultaten waren steevast erg mager en er werd nooit meer dan één ronde overleefd.

Stadion

Het stadion waar Sporting Charleroi de thuiswedstrijden speelt is het Stade du Pays de Charleroi en kan 17.824 toeschouwers herbergen.

Wedden – Pronostiek Sporting Charleroi

Sporting Charleroi is normaal gesproken een middenmoter met een uitschieter naar boven in de Belgische competitie. Ondanks dat er een aantal jaren geleden een keer gedegradeerd werd kan er wel gesteld worden dat de club niet vaak in de problemen komt, maar evenmin meedoet om de bovenste plekken. In het jaar 2015 werd er Europees voetbal gehaald, maar dat is niet de normale gang van zaken en bij het wedden op Charleroi dient ook rekening te worden gehouden met de recente degradatie.