Waasland-Beveren

Geschiedenis van Waasland-Beveren

Waasland-Beveren, met als volledige naam KV Red Star Waasland – Sportkring Beveren, is een Belgische voetbalclub die is ontstaan uit een fusie van de clubs KFC Red Star Haasdonk en KSK Beveren in het jaar 2010. KFC Red Star Haasdonk was een Belgische club die zich al in 1944 bij KBVB aansloot, en KSK Beveren werd in 1935 opgericht en won zelfs tweemaal de landstitel voor te fuseren. Ook de beker van België werd door KSK Beveren tot twee keer toe gewonnen, in het jaar 1978 en 1983.

De jaren 70 en 80 waren dan ook de beste jaren voor de club uit Beveren, maar daarna ging het snel bergafwaarts. De resultaten werden minder en er werd zelfs een paar keer gedegradeerd naar de Tweede Klasse. In het nieuwe millennium werd KSK Beveren bekend als de Ivoriaanse club. Dankzij een overeenkomst met een voetbalschool in Ivoorkust bestond een grote gedeelte van de selectie lange tijd uit Ivoriaanse spelers.
Na de fusie in 2010 speelde Waasland-Beveren nog twee seizoenen in de Tweede Klasse voordat er in het jaar 2012 voor het eerst in de geschiedenis van de nieuwe club promotie werd bewerkstelligd na een 2e plaats in de competitie en winst in een eindronde met KVC Westerlo, KV Oostende en KAS Eupen.

Stadion

Momenteel speelt de club in het stadion Freethiel, met een capaciteit van 13.290.

Wedden – Pronostiek voor Waasland-Beveren

Waasland-Beveren speelt pas sinds kort weer op het hoogste niveau en moet alle zeilen bijzetten om zich op dat niveau te handhaven. De afgelopen seizoenen werd er steevast in de onderste regionen geëindigd maar slaagde de club er toch in om niet te degraderen. Dat zal ook de komende seizoenen het doel van de ploeg blijven: degradatie voorkomen. Weddenschappen op degradatie of nipte handhaving lijken het meest logisch te zijn voor de komende seizoenen.