EK Weddenschappen

Kort na het WK in Brazilië zullen de ogen alweer gericht worden op de kwalificatie voor het volgende grote voetbaltoernooi: het Europees Kampioenschap dat in 2016 voor de vijftiende keer wordt gehouden.

Frankrijk zal in 2016 als gastheer optreden, zoals het dat ook deed tijdens het WK in 1998. In totaal gaat er in tien speelsteden gespeeld worden. De exacte begindatum van het EK is nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het EK een andere opzet krijgen dan tijdens voorgaande edities: in plaats van de gebruikelijke 16 landen die lange tijd om de titel speelden, zullen dat er 24 worden, verdeeld over zes groepen. Zoals altijd gaan de nummers een en twee door naar de knock-outfase, maar om de achtste finales te completeren krijgen ook de vier beste nummers drie een ticket voor de volgende ronde.

Voordat het EK van start kan gaan, ligt er echter nog een lange kwalificatie voor de boeg en uiteraard zijn er ook hier mogelijkheden om een gokje te wagen. Welke van de 54 verschillende landenteams zullen tot de uiteindelijk 23 behoren die naar Frankrijk mogen afreizen. Frankrijk zal als gastland zoals gewoonlijk automatisch geplaatst zijn en hoeft dus geen kwalificatie te spelen. De kwalificatiegroepen werden op 23 februari bekend gemaakt en

België kwam in groep B terecht met Bosnië Herzegovina, Israël, Wales, Cyprus en Andorra. Op 9 september wordt er afgetrapt door België, dat opent met een uitwedstrijd tegen Israël in Ramat Gan, en op 13 oktober 2015 spelen de Rode Duivels hun laatste kwalificatiewedstrijd thuis tegen hetzelfde Israël.