Wedden op Anderlecht

rscanderlecht pronostiek wedden
RSC Anderlecht is een topclub in de Belgische Competitie. Sedert decennia speelt de Hoofdstadclub (Anderlecht kent haar thuisbasis in Brussel) al in de Belgische Pro League. Anderlecht speelt in witte tricots, met vaak paarse accenten. RSC Anderlecht staat voor Royal SportClub Anderlecht. Als enige in Belgie is de club een Koninklijke. Hierdoor is de vergelijking met AS Real Madrid snel gemaakt: ook deze club speelt immers in het wit en is een koninklijke club.

Dit jaar zal Anderlecht het traditioneel en getrouw op moeten nemen tegen de gevestigde concurrenten Club Brugge, Standard Luik en KRC Genk om de strijd der landstitel in de Belgische Competitie. Hoewel Brussel beschikt over het prachtige Koning Boudewijn Stadion (een grote citadel die plaats biedt aan meer dan 50.000 toeschouwers) speelt Anderlecht haar thuiswedstrijden nochtans in het Constant vanderStock Stadion.

Anderlecht raakte dit jaar vele topspelers kwijt. Onder meer vedetten Gillet en Kouyate verlieten Anderlecht voor vele miljoenen. Daarvoor kreeg Anderlecht naast een aantal kleine spelers de topper Steven Devour van FC Porto terug. Hoewel Defour eerst naar PSV Eindhoven leek te gaan, koos hij toch uiteindelijk voor de Brusselse hoofdklasser.