WK Weddenschappen

– WK Weddenschappen

Het wereldkampioenschap voetbal staat eindelijk weer voor de deur. De 20e editie van het grootste voetbalevenement ter wereld wordt dit jaar in het land van vijfvoudig wereldkampioen en recordhouder Brazilië gehouden en zal op 10 juni van start gaan met de openingswedstrijd Brazilië –Kroatië.

Van de 203 landen die streden om plekje in de eindronde zijn de 32 sterksten overgebleven na een twee jaar durende kwalificatieronde. Ook de Rode Duivels zijn er weer bij. Twaalf jaar na de laatste deelname, tijdens het WK dat werd gehouden in Zuid-Korea en Japan, treden de Belgen aan met een zeer sterke en internationaal ervaren ploeg, wat ook blijkt uit de noteringen bij de verschillende bookmakers.

De 32 landenteams zijn ingedeeld in acht groepen van vier teams, en zoals gewoonlijk gaan er per groep twee ploegen door naar de achtste finales. België is na een uitstekende kwalificatie als groepshoofd ingedeeld bij Algerije, Rusland en Zuid-Korea in groep H. Op het eerste gezicht een poule die de Belgen, zeker gezien de huidige selectie, moeten overleven.

De eerstvolgende tegenstander in de achtste finale zou in dat geval de nummer een of twee uit groep G, waar Portugal maar vooral Duitsland de torenhoge favorieten zijn om door te stromen naar de knock-outfase van het toernooi.

Natuurlijk kan er ook tijdens deze editie worden gewed op alle wedstrijden van het WK via verschillende websites en wedkantoren. Behalve geld inzetten op de eindwinnaar kan men op elke wedstrijd apart wedden, de topscorer voorspellen, gele en rode kaarten, strafschoppen, in welke minuut er gescoord gaat worden en nog veel meer.

Volgens de huidige prognose is België de belangrijkste outsider voor het winnen van de wereldbeker, na de topfavorieten Brazilië, huidig wereldkampioen Spanje, Argentinië en Duitsland, die volgens de odds in de halve finales zullen spelen. Brazilië zou, als alles volgens de meest recente noteringen verloopt, de finale tegen Spanje spelen en deze ook winnen.

Messi gaat volgens de bookies met de topscorerstitel aan de haal, maar wordt op de voet gevolgd door Cristiano Ronaldo en Messi’s ploeggenoot bij Barcelona, Neymar. Gelukkig is geen sport zo onvoorspelbaar als voetbal en zijn de noteringen slechts een indicatie. Er zullen ongetwijfeld grote verrassingen plaatsvinden zoals op elk voetbaltoernooi, en de selectie van Marc Wilmots is absoluut een van de ploegen die dit jaar tot een verrassing in staat is.

>> Lees op deze website meer informatie over Wedden op het WK