Zulte Waregem

Geschiedenis van Zulte Waregem

De sportvereniging Zulte Waregem ontstond in het jaar 2001, na een fusie tussen de clubs Zultse VV en KSV Waregem. Na het samengaan van deze twee clubs ging het niveau al snel omhoog en in luttele jaren promoveerde Zulte Waregem van de Derde naar de Eerste Klasse. Zulte Waregem is inmiddels sinds het seizoen 2005/2006 onafgebroken actief op het hoogste Belgische niveau. De enige nationale trofee op het hoogste niveau van België is de beker, die in 2006 werd gewonnen in een finale tegen Excelsior Mouscron.

Zulte Waregem in Europa

Zulte Waregem is verschillende keren actief geweest op Europees niveau, en dankzij een tweede plek en het beste resultaat in de geschiedenis van de club in het jaar 2013, mocht de club zelfs proberen om de Champions League te bereiken. In de voorronde werd echter kansloos verloren van het Nederlandse PSV. De eerste Europese campagne van de Boeren was die in het seizoen 2006/2007, in de toenmalige UEFA Cup. De eerste ronde werd overleefd en ook in de groepsfase, met ploegen als Ajax, Espanyol, Sparta Praag en Austria Wien, deed Zulte Waregem het boven verwachting goed. In de daaropvolgende knock-outfase bleek Newclaste United echter net iets te sterk. Later kwam Zulte Waregem nog twee keer uit in de Europa League, maar zonder succes.

Stadion

Het stadion van Zulte Waregem is het Regenboogstadion dat plaats biedt aan 11.022 toeschouwers.

Wedden – Pronostiek voor Zulte Waregem

Zulte Waregem speelt nog niet zo heel lang in de Eerste Klasse in België, maar heeft in de jaren dat de club op het hoogste niveau speelt al heel aardige resultaten neergezet. De club is nauwelijks in de problemen gekomen en heeft een paar uitschieters naar boven gekend, zoals de 2e plek in het jaar 2013. De club lijkt vooralsnog te schommelen tussen de middenmoot en de subtop en zal ernaar streven om een gedegen subtopper te worden die altijd voor Europees voetbal speelt. Wedden op Zulte Waregem lijkt een lastig verhaal gezien de zeer wisselende resultaten van het team. De prognose is dat de club zowel mee kan doen in de top als een kleurloos seizoen in de middenmoot kan draaien.